Opening schaaktafels in Eindhoven met Tata Steel

Nadat de grootmeesters, inclusief wereldkampioen Magnus Carlsen, van het Tata Steelschaaktoernooi dit jaar Eindhoven hadden aangedaan, door één ronde in het Philips Stadion te spelen, volgde er vandaag een ludieke follow-up van dit prachtige evenement. Want bij het Cruyff Court aan de Groenewoudseweg, vlakbij het spoor, was een drietal gloednieuwe schaaktafels geplaatst en daarvan vond nu de opening plaats.

Op de foto links wethouder Stijn Steenbakkers en rechts Tata Steel vertegenwoordiger Coenraad Spaans

 

De heer Stijn Steenbakkers, wethouder van economie, Brainport, innovatie, onderwijs en sport kwam naar het Cruijf Court om samen met Coenraad Spaans, lid van de stuurgroep Tata Steel Chess om namens Tata Steel een demonstratiepartij tegen de wethouder te spelen. Spaans is toevallig een redelijk sterke schaker, lid van LSG uit Leiden.

Op de foto treden beide heren tegen elkaar in het strijdperk en daarna was er volop gelegenheid om op de drie schaakborden die beschikbaar zijn gesteld een potje te spelen.

Tata Steel Toernooidirecteur Jeroen van den Berg (links vooraan) tegen Tommy Grooten (rechts)

De toernooidirecteur van Tata Steel, Jeroen van den Berg, werd daarna gesommeerd om een paar hele snelle vluggertjes met de kersverse Nederlandse jeugdkampioen t/m 10 jaar, Tommy Grooten, te spelen. Hoe dat afliep heb ik niet helemaal meegekregen, wel dat Jeroen later verzuchtte: “ik begin oud te worden…”

De wethouder kreeg er geen genoeg van en speelde tegen een talentvolle jongen uit de buurt

 

 

Naast het schaken waren er nog twee andere activiteiten, een clinic Mastermind en Basketball georganiseerd waarbij sportcoaches de kinderen hielpen om deze sporten te beoefenen. Al met al een zeer geslaagde middag waarbij Demi Schreuder alles tot in de puntjes had geregeld.

(De foto’s zijn beschikbaar gesteld door de gemeente Eindhoven)

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.