Korte biografie: Herman Grooten

Op Schaaksite treft u wekelijks op vrijdag een boekrecensie aan.  Hieronder een door hem zelf geschreven korte biografie.

(Foto Hans Hoornstra)

 

Herman is ongeveer 45 jaar werk­zaam als schaaktrainer. Op het journa­lis­tieke vlak heeft hij vele jaren de schaak­­­ru­brieken in het dagblad Trouw en Het Eindhovens Dagblad verzorgd. Vanaf 2009 schrijft hij voor www.schaaksite.nl waar hij naast de actuele verslaggeving ook voor de nodige ‘tijdloze’ content zorgt. Een overzicht van zijn vele series en artikelen is te vinden via deze link: even doorklikken.

 

Als publicist verdiende hij verder zijn sporen met het schrijven van schaakboeken, waarvan het bij New in Chess uitgebrachte boek Chess Strategy for Club Players in 2009 de prijs ‘Book of the Year’ werd. Inmiddels ontwikkelt hij de serie Begrijp wat je doet bij de Belgische uitgever Thinkers Publishing.

 

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.