Volkskrant: bedrijf Carlsen naar de beurs

Als schaken buiten de sportpagina’s de landelijke krant haalt is er meestal iets geks aan de hand. Op pagina 2 van de Volkskrant van vandaag worden echter een positief bericht. De kop “Schaken spint garen bij de pandemie” (in de papieren krant) dekt de inhoud van het artikel niet helemaal: het gaat vooral om Carlsen en zijn bedrijf Play Magnus, dat een notering gaat krijgen aan de beurs van Oslo. Onder het bedrijf vallen onder andere Chess24, Chessable en de gelijknamige app. Er zijn aandelen uitgegeven voor 404 miljoen kronen (ongeveer 37 miljoen euro). Hopelijk helpt het mee bij het populariseren van het schaken.

 

www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/schaken-verplaatst-zich-steeds-meer-naar-online-wereldkampioen-carlsen-profiteert-mee~b5ad9f71/

4 Reacties

 1. Avatar
  Frits Fritschy 10 oktober 2020

  Merkwaardig. Schaaksite is de enige schaaksite die dit nieuws bekendmaakt, zelfs chess24.com meldt niets. Of heb ik iets gemist? De Volkskrant geeft ook geen bron.

 2. Avatar
  TheBlackKnight 12 oktober 2020
  • Avatar
   Frits Fritschy 13 oktober 2020

   Ja, natuurlijk zijn er meerdere sites die dit nieuws melden. Maar ik bedoelde schaaksites. Goed, de FIDE-site dus wel – vijf dagen na de Volkskrant. Maar chess24.com is onderdeel van de Play Magnus Group; dan zou je op die plek toch wat publiciteit verwachten.

  • Avatar
   Peter Huisman 13 oktober 2020

   Wat wél merkwaardig is, is dat Quote, dat nauwgezet alle (multi-)miljonairs in de gaten houdt, in de veronderstelling is dat Carlsen met deze beursgang (multi-)miljonair is geworden. Dat is de wereldkampioen uiteraard al enkele jaren, en het zij hem gegund, en hij heeft delen van zijn vermogen geïnvesteerd in Chess24, MagnusPlay en andere zaken. Dat Quote alleen de beursberichten volgt, en daar ineens “een schaakgrootmeester” tussen zag zitten, doet vermoeden dat men het schaken niet bijster volgt.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.