Schaakvereniging Maastricht zoekt in ‘coronatijd’ juist de verbinding

Schaakvereniging Maastricht zeilt om ‘corona’ heen. De vereniging probeert haar activiteiten zoveel mogelijk door te zetten, maar dan ‘hybride’: alles in real life en tegelijkertijd online. Juist in de tijd dat veel schakers thuis moeten blijven en elkaar niet kunnen ontmoeten, wil de vereniging schakend Nederland met elkaar proberen te verbinden met een toernooi en trainingen voor iedereen.

Iedereen staat momenteel voor een probleem vanwege de coronapandemie. Schaakvereniging Maastricht ziet het niet als een probleem, maar als een uitdaging: ‘hoe kun je toch voor een aantrekkelijk aanbod zorgen?’

Het is een aanbod geworden voor de eigen leden, maar heeft ook zeker – en vooral – het doel om schakers uit heel Nederland met elkaar te verbinden. Vanaf 20 oktober biedt Schaakvereniging Maastricht twee activiteiten per week aan. Op dinsdagavond en op donderdagavond. Een toernooi en trainingen. Hybride: alles in real life en tegelijkertijd online.

Lees het volledige bericht op de website van de Limburgse Schaakbond

Over frankclevers-schakenlimburg

- Webmaster Limburgse Schaakbond.
- Lid organisatie Limburg Open, Maastricht.
- Voorziter Schaakvereniging Maastricht.
- Erevoorzitter Limburgse Schaakbond.
- Lid van Verdienste KNSB.
- Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.