Een nieuw schaakvlog: Russische trucjes

Het is weer de 15e van de maand en dat betekent een nieuw schaakvlog.

Deze keer vertelt de zwarte koning over iets verschrikkelijks wat hem is overkomen. Hij is het slachtoffer geworden van Russische trucjes. Zwart verloor vrij snel zijn dame en de partij. We laten ook zien wat je kunt doen om dit trucje te voorkomen. Sommige kinderen zullen daar niet blij mee zijn…

Klik hier om de video over het Russisch te kijken.

Daarnaast hebben we ook een nieuwe introductievideo online gezet. Deze is bedoeld voor mensen die voor het eerst op ons kanaal komen. Het geeft een beeld van wat ze kunnen verwachten en je ziet een aantal highlights van de eerste 19 video’s voorbijkomen.

Klik hier voor de nieuwe intro.

Over ErwinenMax

Je kent ons vooral van ons Youtube kanaal, het schaakvlog van Erwin en Max. Daarin leren we kinderen die de regels net kennen hoe ze mat kunnen zetten, hoe remise werkt. En allerlei andere dingen die leuk zijn om te delen, zoals onze ervaringen met online toernooien en Banterblitzes tegen een GM...

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.