Korte biografie: Gerben van Pel

Mijn naam is Gerben van Pel, ik ben 26 jaar en speel voor En Passant in Bunschoten.

Jaren heb ik met veel plezier bij het Hoevelakens Schaakgenootschap gespeeld. Daar ben ik trainer en teamleider geweest. Maar uit de hoop nog iets beter te worden vorig jaar de overstap gemaakt naar het grote Bunschoten

Ik probeer, misschien tegen beter weten in, nog steeds beter te worden. Dat doe ik door het kijken van schaakdvd`s en videoseries. Boeken zijn niet aan mij besteed, om die te lezen moet je toch een behoorlijke discipline hebben en die heb ik niet. Ook aan het afstoffen van de boeken heb ik een hekel.

Hier zou ik graag al mijn schaaksuccesen neerzetten maar die zijn op 1 hand te tellen. Hoewel ik vorig jaar wel topscorer ben geworden van de 3de klasse C, daar ben ik wel trots op. Nu heb ik al zo vaak het woord ik geschreven dat ik me een beetje Louis van Gaal begin te voelen dus ik houd er maar mee op.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.