WK 1935: van idee naar uitvoering

De vijfde aflevering staat op YouTube, met dit keer de partijen 11-12-13. www.youtube.com/watch?v=H1muIQBgH2s&feature=youtu.be Euwe komt steeds dichterbij, want na de 13e partij staat het 7-6 voor Aljechin.

Het idee voor deze serie kwam van Wim Westerveld, geen onbekende op Schaaksite. Paul van der Sterren en Eddy Sibbing brainstormden hoe zijn idee uitgewerkt kon worden. De MEC-vrijwilligers Evert-Jan Straat en Eric de Winter verzamelden de beschikbare informatie en hebben de filmpjes voorbereid. We vonden Tess van Duijvenbode en Ezio Lucke bereid om de techniek te doen. ( www.schaaksite.nl/2020/10/18/wk-1935-de-makers/ )

Oorspronkelijk wilden we over elke partij een apart filmpje maken, maar uiteindelijk hebben we besloten om er wekelijkse afleveringen van te maken. Zo is het proces ‘van idee naar uitvoering’ verlopen. Alles low-budget, want het MEC heeft niet de financiële middelen om professionals in te huren.

 

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.