Interview Herman Grooten over zijn leven, training en zijn nieuwe videoserie

Sinds vorige maand kunt u met een premiumlidmaatschap van Chessbase de nieuwe videoserie van Herman Grooten bekijken. In deze serie (onder de naam “Understanding before moving”) legt Herman het maken van plannen uit voor clubspelers. Tot nu toe zijn er twee delen verschenen: “How to improve the activity of my pieces” en “How to design a concept in the opening”.

Ter gelegenheid van deze nieuwe serie heeft Chessbase Herman geïnterviewd. In het eerste deel vertelt de Schaaksitemedewerker o.a. over zijn leven, over hoe hij professioneel schaker is geworden en hoe hij aangemoedigd werd om schaakboeken te schrijven.

In het tweede deel laat Herman twee partijfragmenten zien waarbij een paard naar een hoekveld wordt gespeeld. Het eerste fragment mag u wat mij betreft overigens overslaan 😉

De interviews zijn oorspronkelijk gepubliceerd in het Chessbase-artikel Herman Grooten – An interview with a chess authority met nog iets meer informatie erbij.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.