Benjamin Bok wint gedevalueerd NK Internet

Benjamin Bok heeft het NK Internet gewonnen door in de finale Erik van den Doel met 5-2 te verslaan (exclusief twee remises). Het toernooi werd helaas maar met twaalf in plaats van de bedoelde zestien spelers gehouden. Vier spelers trokken zich laat terug en werden niet vervangen.

Op Schaaksite heeft u de redenen kunnen lezen waarom Roeland Pruijssers en Jorden van Foreest zich terugtrokken. Even een paar feiten op een rijtje:

 • Om onduidelijke redenen mochten in tegenstelling tot eerdere jaren dit jaar alle KNSB-leden meedoen, dus ook de Duitser Christian Braun (die zich donderdag plaatste). Dit stond ook in de aankondiging, al zal niet iedereen de betekenis van “Iedereen die lid is van de KNSB mag meedoen! ” meteen helemaal begrepen hebben.
 • Deelnemers waren verplicht om te streamen. Onduidelijk was waarom de KNSB dat ‘banteren’ noemde, aangezien de verplichting om te praten tijdens de partij er niet was of niet werd afgedwongen.
 • Het prijzengeld was dit jaar een stuk hoger dan normaal, 3950 euro voor de mensen, 1200 voor de vrouwen.
 • Zoals Jorden zelf al schreef: de timing van zijn terugtrekking was “allesbehalve optimaal”. Het was zodanig laat dat het onwaarschijnlijk was dat er een vervanger gevonden kon worden.

Los hiervan verliep het toernooi goed, zover ik weet geen problemen met verbroken verbindingen o.i.d. voor de spelers. Voor de liveuitzending van Stefan Kuipers op een gegeven moment wel even, maar over het algemeen verliep die ook soepel. Mocht u het gemist hebben kunt u het hier terugkijken.

De beslissende partij van de finale een paar zetten voor het einde

Over soepel gesproken, zo ging het toernooi voor Bok ook. Tegen Steenbekkers, Vrolijk en Kevlishvili2 won hij zijn matches zonder een partij te verliezen. Tegen Van den Doel kwam hij in de eerste partij goed weg toen hij in verloren stelling op tijd won, maar verder valt er weinig op de 5-2 (6-3 inclusief remises) af te dingen. En zo heeft het toernooi toch een waardige kampioen gekregen.

Alle partijen van Bok dit toernooi:

3 Reacties

 1. Avatar
  arjo1982 22 november 2020

  ‘3950 euro voor de mensen, 1200 voor de vrouwen.’

  Ik neem aan dat je mannen bedoelt… Dit zou impliceren dat vrouwen geen mensen zijn 😉

 2. Avatar
  Tony Werten 26 november 2020

  Beetje vreemd: Op het laatste moment afzeggen omdat de zaken precies zo geregeld zijn zoals weken eerder aangekondigd is. Helemaal raar als je weet dat 1 vd 4 afzegger nog meegespeeld heeft in het 1e kwalificatie toernooi ( wat ik persoonlijk heel raar vind)

  Het zou wel fijn zijn als de knsb een keer lef toonde en de 4 heren volgend jaar niet uitnodigt voor dit toernooi. Ook als tegemoetkoming naar degene die zich nu niet kwalificeerden, maar dat wel waren geweest als de heren de moeite hadden genomen zich tijdig af te melden.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.