ChessTech 2020 online conferentie

Na zeven jaar de nadruk te hebben gelegd op educatie gaat de bekende London Chess Conference, die in samenwerking met de London Chess Classic werd georganiseerd, dit jaar voor het eerst online. In deze online conferentie met de naam ChessTech 2020, die in het weekend van 5 en 6 december 2020 geheel online wordt gehouden, ligt de nadruk op schaken en technologie. Hoe en waar kan men online schaken leren, hoe wordt getraind en waar vind ik de juiste coaches? Maar er wordt ook besproken hoe de verslaggeving van schaaktoernooien is veranderd. De opkomst van YouTube, Twitch en schaakpodcasts spelen daarbij een belangrijke rol. En: worden eigenlijk wel de juiste onderwerpen in de schaakpers behandeld? Wat kan er tegen online cheating worden gedaan? En waarom zijn er nog steeds zoveel meer mannen die schaken dan vrouwen? Veel experts uit de schaakwereld hebben zich reeds aangemeld, zoals FIDE-voorzitter Arkady Dvorkovich, Bianca de Jong-Mühren en grootmeester Daniel King. U kunt gratis meekijken en meedoen. Kijk op de website chessconference.org voor meer informatie over de deelnemers en het programma.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.