Het Max Euwe Centrum rekent op uw steun!

Het Max Euwe Centrum (MEC) in Amsterdam huisvest een schaakmuseum en een bibliotheek met ruim 10.000 titels. Daarnaast is het ook het nationale centrum voor schaakgeschiedenis en schaakcultuur. Om de belangstelling hiervoor levend te houden publiceert het MEC ieder jaar vier nieuwsbrieven, twee keer op papier en twee keer digitaal. Andere activiteiten van de laatste maanden zijn het ‘verslag’ dat Paul van der Sterren geeft van de match Euwe-Aljechin, 85 jaar geleden, en de serie schaaktekeningen van Rupert van der Linden, met bijbehorende historische toelichting.

Jaarlijks trekt het MEC meer dan 2000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Die bezoekers tonen niet alleen hun belangstelling voor het museum, de tijdelijke tentoonstellingen, de boeken en de tijdschriften, ze laten ook regelmatig een gift achter en dragen daarmee financieel bij aan het MEC. Door de coronacrisis zijn deze inkomsten helaas grotendeels weggevallen. Het MEC is gedwongen een tijd gesloten geweest en buitenlandse bezoekers zijn er nauwelijks in Amsterdam. Door de coronacrisis konden ook de halfjaarlijkse boekenmarkten niet doorgaan en ook dat heeft een gat in de begroting geslagen.

Het MEC wil ook in de toekomst zijn actieve rol in het Nederlandse schaakleven blijven spelen en heeft daarvoor uw steun nodig. U kunt het MEC daarbij helpen door donateur te worden. Wie  zich voor 10 december aanmeldt als donateur krijgt niet alleen Nieuwsbrief 98 (met 44 bladzijden de dikste Nieuwsbrief uit de geschiedenis) toegestuurd, maar ook het fraaie fotoboekje over Euwe www.schaaksite.nl/2020/10/29/max-euwe-his-chess-career-in-pictures/. Nieuwsbrief 98 bevat onder andere artikelen over het conflict tussen Euwe en Larsen, Flohr in Nederland, Max Euwe honderd jaar geleden, schaken en zeevaart en de trainers van Max Euwe.

Wij hebben het u gemakkelijk gemaakt om donateur te worden. Op de startpagina van het MEC treft u een knop aan ( maxeuwe.nl/doneer/ ) waarmee u zich direct kunt aanmelden.

Het Max Euwe Centrum rekent op uw steun!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.