Harikrishna vervangt Mamedyarov op Tata Steel Chess Tournament

PERSBERICHT

Pentala Harikrishna zal op het Tata Steel Chess Tournament Shakhryar Mamedyarov vervangen. Mamedyarov heeft laten weten dat hij de 83e editie van het Tata Steel Chess Tournament niet kan bijwonen in januari. De 34-jarige Harikrishna is 22e op de wereldranglijst, met een rating van 2732.

Foto van Pentala Harikrishna tijdens het Tata Steel Chess Tournament 2017 (terwijl Anish Giri toekijkt).

De laatste keer dat Harikrishna in actie kwam op het Tata Steel Chess Tournament was in 2017. Hij eindigde toen als 9e. Het Tata Steel Chess Tournament 2021 vindt plaats in De Moriaan in Wijk aan Zee van 15 tot en met 31 januari 2021.

“Harikrishna is een solide schaker”, aldus toernooidirecteur Jeroen van den Berg. “Ik ben blij dat hij meedoet aan ons toernooi. Pentala heeft meerdere malen bewezen dat hij de allerbeste spelers van de wereld aankan. Zijn hoogste klassering was 10e op de wereldranglijst. Ik verwacht dat hij sterk voor de dag zal komen in Wijk aan Zee”.

4 Reacties

 1. Avatar
  Patrick Groenendijk 17 december 2020

  Verwacht de organisatie echt dat het toernooi doorgaat ondanks de lockdown?

 2. Avatar
  Ludo Tolhuizen 17 december 2020

  Blijkbaar wel, anders was dit persbericht niet de deur uitgegaan. Misschien moet Harikrishna nu al vertrekken om in quarantaine te gaan, je weet maar nooit of de regels verscherpt gaan worden.

 3. Avatar
  Avdg 17 december 2020

  Het masterstoernooi gaat door, de rest niet.

   

  Zie eerder persbericht van TATA. Valt onder de topsportregeling.

 4. Avatar
  MvanLeeuwen 18 december 2020

  Ik ben benieuwd naar de reden voor de afmelding. Zoveel alternatieven staan er niet op de schaakkalender. Wellicht dat de reden meer in de persoonlijke sfeer gezocht moet worden.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.