is_er_nog_hoop wint ook tweede cyclus Drenthe Battle

Is_er_nog_hoop: “Mijn fantasie liet me in de steek, dus dan maar een normale foto 😉.”

Hier boven de foto van een creatieve schaker die blijkbaar niet op alle gebieden creatief is. De opdracht voor de winnaar is namelijk simpel. Maak een creatieve foto van de wisselbeker van Saab Service Oost. In de vierde ronde van de tweede cyclus kwam zijn eerste plaats niet in gevaar. In tegendeel. De concurrenten lieten steken vallen, moesten hun kinderen voorlezen of snapten gewoon niet waar het deze avond om ging.

Op het programma stond het Olifantengambiet (e4-e5; Pf3-d5). Niet iedereen had zich daar in verdiept en gelukkig ging men ook niet pauzeren om op het internet de varianten te bekijken. Het gevolg was daardoor veel mooie en ingewikkelde taktische partijen. En dat wil je natuurlijk graag zien. Of je nu wint of verliest dat maak dan minder uit. Behalve dan tegen de man op de foto, daar wil iedereen wel van winnen.

Niet alleen lange partijen werden er gespeeld. Sommige partijen waren zeer snel afgelopen. Zie hieronder de stelling na: 1. e2-e4; 2.Pf-d5; 3.Pxf5-d4; 4.Lc4-Le6; 5.Lxe6-xe6; 6.Dh5 en zwart geeft op. (na 6. -g6 volgt 7.Pxg6-Pf6; 8.Db5 schaak en het vervolg ziet u wel). Misschien was d4 toch niet de sterkste zet. Na exd5 wordt wel meestal e4 gespeeld, dus misschien haalde de zwartspeler de varianten door elkaar. Dit was de kortste partij van de avond. Uitgaande van dat twee zetten al op het bord staan heeft wit vier zetten gedaan en zwart drie.

Lees meer

 

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.