Tweede grootmeesternorm Max Warmerdam in Italië

Bij het “5th International Chess Festival Vergani Cup” in het Italiaanse Bassano del Grappa heeft Max Warmerdam zijn tweede grootmeesternorm gehaald. Met een score van 6.5 uit 9 (onder andere tegen de vier aanwezige grootmeesters) haalde de twintigjarige Limburger ook nog een derde plek achter GM Bernadskiy en IM Mendonca. In de laatste ronde was een snelle remise tegen toernooidirecteur Pier Luigi Basso genoeg. Thomas Beerdsen was wat minder op dreef en eindigde met 5.5 punten op de 11e plek. Volgende week hebben ze een nieuwe kans op een grootmeesternorm: van 3 t/m 7 januari is er op dezelfde plek opnieuw een toernooi, nog iets sterker bezet.

Fotograaf: Harry Gielen

Artikel over eerste grootmeesternorm

Volledige eindstand op chessresults

Resultaten van Max

1 Reactie

  1. Avatar
    Caesar64 31 december 2020

    Gefeliciteerd. Kan me niet herinneren dat aanstaande Gm Warmerdam al een keer aan het gesloten NK heeft meegedaan, dat komt er hopelijk een keer snel van.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.