Presentatie: Mastering Positional Sacrifices

Het nieuwe boek ‘Mastering Positional Sacrifices’ van IM Merijn van Delft was al eerder onderwerp van een boekbespreking door Herman Grooten.

Morgenavond (6/1) komt de auteur zelf aan het woord via het Twitch-kanaal van de schaakbond. Merijn bespreekt een aantal fraaie voorbeelden uit zijn boek (tussen 20.00 en 21.00 uur).

U vindt het kanaal via deze link. Er waren al eerdere afleveringen met Anish Giri en Thomas Willemze. De opnamen blijven langer beschikbaar. Met andere woorden: bent u morgen verhinderd? Dan kunt u ook later kijken. De uitzending blijft 14 dagen online staan.

Over Michel Hoetmer

Michel schaakt al sinds begin jaren '70. Hij speelde bij schaakclub Utrecht (2e klasse KNSB) en hij was destijds ook redacteur van het clubblad. Tegenwoordig is hij lid van sv Pegasus in Amstelveen. In het dagelijks leven is hij verkooptrainer (www.salesquest.nl) en publiceerde diverse boeken en artikelen over verkopen en marketing. Hij is gediplomeerd schaaktrainer (2).

3 Reacties

 1. Avatar
  Eric César van 't Hof 06 januari 2021

  Ik werd hier door de KNSB ongevraagd over gespamd. Nu ben ik geen kenner van de AVG, maar het lijkt mij dat de KNSB hier eerst toestemming voor behoort te vragen. De opt-out die nu wordt aangeboden is niet zoals het hoort.

 2. Avatar
  Eric César van 't Hof 06 januari 2021

  De regel dat nieuwsbrieven opt-in vereisen is gebaseerd op artkel 11.7 Telecommunicatiewet (het spamverbod) en dat heeft nadrukkelijk betrekking op “ongevraagde communicatie voor commerciële, ideële of charitatieve doeleinden”.

  In het bericht dat ik van de KNSB ontving wordt mij een commerciële aanbieding gedaan voor de aanschaf met korting van het hierboven vermelde boek. En daarmee is het mijns inziens een overtreding van de Telecommunicatiewet.

  Nu de KNSB onlangs het plan heeft opgevat om “vol in te zetten op online initiatieven en activiteiten” kan het raadzaam zijn de wetgeving op dit punt te bestuderen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.