schaakstukje

CHESSLEAKS MAT GEZET

Van onze sportverslaggever

De internationale schaakfederatie FIDE heeft beslag weten te leggen op de site ‘chessleaks.com’. In deze schaaksite worden de tien belangrijkste schaakopeningen met alle mogelijke varianten ‘opgelost’. De documenten komen naar verluid uit de nalatenschap van wijlen grootmeester Bobby Fischer. Wie deze zeer belangrijke stukken heeft ontvreemd of geërfd is niet bekend. Het spoor zou leiden naar een Nederlandse grootmeester die in het laatste levensjaar van Fischer diverse keren op IJsland zou zijn gesignaleerd. Of er een verband met deze zaak gelegd kan worden is niet bekend. De documenten zijn van grote waarde omdat hierin het schaak zijn geheimen in grote lijnen prijs geeft. De lezer heeft de sleutel in handen tot de schatkamer van het schaakspel. De FIDE heeft Interpol opdracht gegeven de zaak te onderzoeken. Er is reeds een internationaal opsporingsbevel uitgegeven. Niet bekend is hoeveel schakers toegang hebben gehad tot de site. De directie van staalbedrijf ‘CORUS’, sponsor van het gelijknamige schaaktoernooi, overweegt de editie van 2011 te annuleren.

Over juliusbosma

Architect. Ontwerper van schaakmeubels- en puzzels. Tekenaar van schaakportretten. Schrijver van schaakstukjes- en verhalen. Matig schaker, groot liefhebber.

1 Reactie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.