De NOS roert de Netflix-serie ook aan bij Carlsen

Magnus Carlsen (foto Jurriaan Hoefsmit op de toernooisite)

Via de NOS-app komen we vandaag te weten wat Magnus Carlsen van de immens populaire Netflix-serie ‘The Queen’s Gambit’ vindt. De NOS:

“Wijk aan Zee is voor mij de perfecte omgeving. Ik kan me hier volledig focussen op het schaken.” Wereldkampioen Magnus Carlsen doet alweer voor de zeventiende keer mee aan het Tata Steel-toernooi in Nederland, dat afgelopen week begon, en het jaarlijkse uitstapje naar Wijk aan Zee verveelt nog niet. “Ik heb hier zulke goede herinneringen liggen en het is hier altijd zo heerlijk stil.”

De schaaksport heeft mede dankzij de Netflix-serie The Queen’s Gambit de laatste tijd behoorlijk aan populariteit gewonnen en ook de Noorse grootmeester kan de serie waarderen. “Er zijn al vaker televisieshows en films gemaakt over schaken, maar daarin werd altijd erg slecht geschaakt. Deze serie is daarentegen heel mooi in beeld gebracht en de schaakscènes zijn prachtig. Er zaten partijen in die ik niet kende.”

(lees hier de rest van het artikel)

 

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

3 Reacties

  1. Avatar
    Hendrikom 19 januari 2021

    Hier ook een leuk artikel over de sponsor al begint het een beetje knullig over ING en Renault 🙂 https://www.sportnext.nl/sponsoring/sponsor-stories-knus-en-vernieuwend-tata-steel-chess-tournament-ideaal-voor-relatiemanagement/

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.