Anekdote Dirk Jan ten Geuzendam over Ivanchuk uitgeroepen tot beste verhaal 2020 van Perpetual Chess Podcast

Ben Johnson publiceert iedere week een nieuwe aflevering van zijn show The Perpetual Chess Podcast. Onlangs was schrijver en hoofdredacteur van New In Chess Magazine, Dirk Jan ten Geuzendam, te gast. Zijn anekdote over Ivanchuk (vanaf 43:00) is uitgeroepen tot het beste verhaal van 2020. Het verhaal speelt zich af in Linares waar alle spelers een vaste tafel in het restaurant van Hotel Anibal hebben. Op een zekere dag gaat Ivanchuk op de vaste plek van Kasparov zitten ‘om de kracht van Kasparov te absorberen’. Ten Geuzendam beschrijft vervolgens de reactie van Klara (de moeder van Gary Kasparov) als zij het restaurant binnenkomt en geconfronteerd wordt met Ivanchuk in de stoel van Gary.

Afgelopen jaar zijn onder andere ook Jan Timman (n.a.v. zijn boek Timman Triumphs)Erwin l’Ami (n.a.v. zijn Caro-Kann Chessable-cursus), Viswanathan Anand en Boris Gelfand voor deze podcast geïnterviewd. Een aanrader.

1 Comment

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.