Breaking: New in Chess wordt overgenomen door de Play Magnus Group

 

PERSBERICHT

 

Beste schaakvriend,

Groot nieuws: New in Chess is overgenomen door de Play Magnus Group en vanaf nu gaan we samenwerken met andere groepsleden zoals Chessable en Chess24. Magnus Carlsen, wereldkampioen schaken en medeoprichter van de PM Group, is al meer dan 20 jaar geabonneerd op het tijdschrift New In Chess Magazine.

Carlsen zei (en ik zal onze vreugde in zijn woorden niet verbergen): ‘Om New in Chess in ons bedrijf te brengen is een speciaal moment voor mij, aangezien ik er altijd naar uitgekeken heb om te genieten van de analyses van mijn mede-grootmeesters en het bestuderen van de historische meesterstukken gepubliceerd in het New In Chess Magazine. Ik ken het team al sinds het begin van mijn carrière en ben blij dat Play Magnus Group de erfenis van New In Chess zal voortzetten en jonge spelers van het spel de komende jaren zal inspireren.’

Dus daar is het dan. Ik ben trots op het bedrijf dat we hebben opgebouwd en ik geloof dat deel uitmaken van de Play Magnus Group ons tijdschrift, boeken en jaarboek zal helpen meer schakers over de hele wereld te bereiken. De schaakhausse veroorzaakt door de Netflix-hit-reeks The Queen’s Gambit heeft ons de afgelopen maanden een recordverkoop van boeken opgeleverd. Onze toekomst binnen Play Magnus Group ziet er rooskleurig uit.

Er is overigens geen reden om ons zorgen te maken dat we andere wegen zullen inslaan. Het tijdschrift New In Chess Magazine zal volledige redactionele onafhankelijkheid blijven genieten, we zullen geweldige schaakboeken blijven publiceren en het Yearbook zal vier keer per jaar het openingsnieuws voor gevorderde spelers blijven behandelen.

Wij zijn u graag van dienst!

Beste wensen,

Allard Hoogland

New in Chess

Hier is de link naar deze brief (in het Engels) op de website van New in Chess.

 

4 Reacties

 1. Avatar
  Wim Weehuizen 01 februari 2021

  Ik denk dat deze woordvoerder schaakhausse bedoelt; een hetze betekent toch wat anders.

 2. Avatar
  Frank Van Tellingen 02 februari 2021

  Wat een geweldig nieuws! Gefeliciteerd. Al jaren leek me dat een goede zet. Ik hoop dat alle personeelsleden ook worden overgenomen?

  Mocht Magnus een keer naar Alkmaar komen, dan zouden we dat bij de Waagtoren natuurlijk graag horen om hem eens uit te nodigen voor een simultaan of iets dergelijks :-).

 3. Avatar
  ayacucho 04 februari 2021

   

  Noorse topschaker Magnus Carlsen koopt Nederlandse uitgeverij

  Alkmaar Play Magnus Group (PMG), het bedrijf van de Noorse schaakgrootmeester Magnus Carlsen, neemt de Alkmaarse uitgeverij Inter- chess over. Interchess staat in de schaakwereld vooral bekend als de uitgever van het toonaangevende magazine New in Chess. De overname komt op een moment dat de denksport ongekend populair is. Geïnspireerd door de jonge Nederlander Jorden van Foreest (21), die het prestigieuze Tata Steel schaaktoernooi won, en de Netflix-hit The Queen’s Gambit, slaan velen aan het schaken.

  „Ons bedrijf heeft zeker een impuls gekregen doordat nieuwe spelers op zoek zijn naar boeken en digitale informatie over het schaakspel”, zegt Remmelt Otten, uitgever van Interchess. Hij is blij dat het Noorse PMG zijn oog heeft laten vallen op het Nederlandse bedrijf.

  „Het geeft ons rust dat we als relatief kleine uitgeverij nu onderdeel zijn van een groot en goedlopend bedrijf.”
  Het Engelstalige schaakblad New in Chess heeft zo’n tienduizend abonnees in 116 landen. De uitgeverij heeft ook een webshop en digitaliseert steeds meer publicaties en educatie- materiaal. Beide partijen zien door het samengaan mogelijkheden de schaaksport verder te digitaliseren.

  „Play Magnus Group ging afgelopen oktober naar de beurs in Oslo en dat is tot nu toe een groot succes, de koers is sindsdien met zo’n 50 procent gestegen. We weten ook wel dat de populariteit op een gegeven moment zal afvlakken, maar de verwachting is dat een deel van de nieuwe schakers wil blijven leren. En daar kunnen ze ons goed bij gebruiken.”

  Gisteren in het AD van 3 februari 2021

  De beursgang leverde zo’n 44 miljoen euro op.Magnus Carlsen, die in 2013 op zijn 22ste voor het eerst wereldkampioen werd, begon dat jaar met een gelijknamige website en app. Het was de basis voor de Play Magnus Group, waarvan hij nog steeds mede- eigenaar is.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.