De week van Jorden van Foreest

Het zal u niet verbazen dat er veel op Jorden van Foreest afkwam na het winnen van Wijk aan Zee. NRC sprak hem afgelopen week elke dag. Een paar fragmenten:

“Bij gebrek aan een manager heb ik samen met Dirk Jan een publiciteitsplan opgesteld. Van de honderd mediaverzoeken die sinds gisteren zijn binnengekomen, sprongen de NOS en Jinek er uit.”

“Kasparov, the best of all time, die weet wie ik ben! Geweldig, toch? Het maakt mijn leven compleet.”

“Na twee fotosessies – voor NRC en een persbureau – ben ik vandaag per trein van Groningen naar Brugge gereisd. Ik woon daar met mijn vriendin Sofie Hüttl, die een opleiding hotelmanagement volgt.”

“De redactie van Matthijs Gaat Door belde. Of ik zaterdag in de uitzending kon komen. Ze wilden dat ik een prijs uitreikte aan iemand tegen wie ik opkeek. Dat leek mij leuk en ik had zelfs al iemand op het oog: Boyan Slat, de jongen van de plasticvanger. Maar al snel kreeg ik de indruk dat het hele item over die prijs zou gaan; de schaaksport kwam er bekaaid vanaf. Dus na overleg met Dirk Jan heb ik voor de eer bedankt.”

Lees het complete artikel hier: www.nrc.nl/nieuws/2021/02/05/de-week-van-schaakkampioen-jorden-van-foreest-de-tweet-van-kasparov-maakt-mijn-leven-compleet-a4030693

2 Reacties

  1. Avatar
    Pieter Priems 07 februari 2021

    Dat is nog eens een goed artikel! Eerlijk en open, geen poespas.

  2. Avatar
    TheBlackKnight 08 februari 2021

    Wat een prachtig stuk, erg leuk om te lezen. Wat een nuchterheid en lekker ‘gewoon’ gebleven; open en eerlijk. Zon topsporter als hij verdient van mij al meteen de wereldtop.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.