schaakstukje

Cowboyschaak

Net als bij gewone mensen heb je bij schakers verschillende types. Schakers van allerlei pluimage passeren de revue: de voorzichtigen die een pionnetje voorsprong koesteren, de weifelaars die maar niet over een zet kunnen beslissen, de tragen die steevast in tijdnood komen, de tijdnoodjunks die juist kicken op tijdnood, de speedo’s die nadenken maar bijzaak vinden en zo snel mogelijk zetten, de kunstenaars die slechts de schoonheid van het spel nastreven, de opgeruimden die maar afwachten wat er van komt, de remisekoningen die een halfje het hoogst haalbare achten, de aanvallers die niet malen om een verliespartij meer of minder, de verdedigers als tegengestelde hiervan en tot slot de houwdegens of cowboys die knokkend met bebloede handen de stukken beroeren.

Zij die geen angst of zenuwen kennen maar slechts uit zijn op gevaar, risico en adrenaline. De durfals van de club die lachen om stukverlies en smalend langs de borden der angsthazen lopen. Zij die het liefst langs afgronden verkeren. Russische roulette spelen, geblinddoekt achter het stuur kruipen, bungeejumpen, abseilen of clubhuizen van Hells Angels bezoeken.

Onlangs speelde ik online een potje schaak van het westerngenre. Door gebrek aan kogels eindigde de partij in remise. Mede namens mijn tegenstander beloof ik de volgende keer een passender slot.

Hands up!

Julius

Over juliusbosma

Architect. Ontwerper van schaakmeubels- en puzzels. Tekenaar van schaakportretten. Schrijver van schaakstukjes- en verhalen. Matig schaker, groot liefhebber.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.