Stockfish 13 en Leela Chess Zero 0.27 uit

De software-ontwikkelaars van Leela Chess Zero, Stockfish en Lichess zijn boos op Chessbase en Albert Silver en zijn claims inzake Fat Fritz 2: “Fat Fritz 2 is a rip off”. Ze hebben Chessbase tot gezamenlijke vijand verklaard en gaan frequenter updates uitbrengen om producten zoals Fat Fritz 2 de wind uit de zeilen te nemen.

De afgelopen dagen werden Stockfish 13 en Leela Chess Zero 0.270 uitgebracht. Stockfish 13 is ongeveer 35 rating punten sterker dan Stockfish 12. Om effectief gebruik te kunnen maken van Leela Chess Zero heb je een goede GPU nodig. Je kunt de programma’s hier downloaden: Stockfish 13 en Leela Chess Zero 0.270. Denk er bij de installatie van Stockfish nog even aan of je de contempt parameter op nul wilt zetten (100% objectief spel) of op 24 wilt laten staan (bewust risico nemen om de stelling uit balans te brengen om meer winstkansen te creëren).

Door deze laatste ontwikkelingen is mijn vorige artikel deels achterhaald. De meest recente reacties deelden bovenstaande informatie deels al, maar het leek me goed om dat voor iedereen even duidelijk te maken.

3 Comments

 1. Avatar
  arjo1982 februari 21, 2021

  Ik zie net een nieuw artikel op CB waarin Albert Silver een en ander probeert recht te kletsen. Weer vol met valse informatie en onwaarheden. Tenenkrommend!

  Ook las ik online ergens dat CB de mogelijkheid om te reageren heeft uitgeschakeld voor alle artikelen over FF2. Voor zover dus hoor en wederhoor.

 2. Avatar
  Wolfje95 februari 24, 2021

   

  Goedenavond! Ik heb zelf de nieuwe versie van Stockfish 13 gedownload maar loop tegen het probleem dat er geen normale ‘’centipawn evulatie’’ zoals +0.34 weergeven wordt maar de percentages van een win, draw, loss ratio. Lopen anderen ook tegen dit probleem aan en weet iemand hoe het mogelijk is om de normale evaluatie te krijgen?    

 3. Avatar
  Wolfje95 februari 25, 2021

  Dank voor de reactie! Het probleem ligt inderdaad aan de instellingen van de Chessbase software. In de versie van Chessbase 15 die ik gebruikte was er geen knop voor de ”Win Probablility”. De oplossing die dan werkt is om simpelweg Chessbase te resetten naar de fabrieksinstellingen.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.