Een nieuw schaakvlog: de laatste zet met de toren

Schaakvlog 26 is live. In online toernooien met weinig tijd is het handig om zo snel mogelijk mat te zetten. We laten je drie manieren zien waarop je met een toren mat kunt zetten, als je de koning al naar de rand hebt gedreven.

Veel jeugdspelers zullen de verschillende manieren gebruikt hebben in hun partijen/trainingen.

Er is er duidelijk een de snelste. En dus perfect als je niet veel tijd meer hebt.

Check de nieuwe video hier…

 

Over ErwinenMax

Je kent ons vooral van ons Youtube kanaal, het schaakvlog van Erwin en Max. Daarin leren we kinderen die de regels net kennen hoe ze mat kunnen zetten, hoe remise werkt. En allerlei andere dingen die leuk zijn om te delen, zoals onze ervaringen met online toernooien en Banterblitzes tegen een GM...

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.