SchaaKKasteeL/Corry Vreeken & ChessQueens Grand Prix

De Grand Prix toernooien zijn van start! In dit verslag lees je over hoe de eerste speeldag in beide groepen is verlopen.
 
Ruim veertig jeugdige schakers wisten zondagochtend de weg te vinden naar de eerste speeldag van de online SchaaKKasteeL & ChessQueens Grand Prix. Een prachtige opkomst!

Sommige spelers hadden hun ambitie al duidelijk gemaakt via hun gebruikersnaam. Zo moest je oppassen niet al je elo te verliezen aan EloKiller007 of EloEater2Degenedieverliest klonk daarentegen als een minder bedreigende tegenstander, maar het tegendeel bleek waar toen hij in de eerste ronde genadeloos de vijandelijke koning over het bord heen joeg en vervolgens mat zette.

Raj – Chia-Yun: Hoe maakte Chia-Yun de partij hier overtuigend af? …
 
Voor de 13+-ers, uitslapers en/of échte enthousiastelingen (zoals Chia-Yun) ging in de middag de Corry Vreeken & ChessQueens Grand Prix van start. Linda kwam met 3/3 als een speer uit de startblokken en kreeg ook in de vierde ronde tegen Wendy de touwtjes in handen.

Vanaf de vierde ronde werd het toernooi live van commentaar voorzien door Peng en Anna-Maja. Hun enthousiaste commentaar is hier terug te kijken.

Lees meer…. 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.