Geen OKU in juni

Deze foto staat al een tijd prominent op de OKU-site. In elk geval tot en met juni zal dat ook zo blijven. Normaal gesproken zouden we dan het 47e Open Kampioenschap van Utrecht houden, maar gezien de huidige beperkingen zit dat er niet in. Niet alleen zouden speelruimte en bar er heel anders uitzien dan normaal, ook zijn geïnteresseerde organisaties terughoudend met het beschikbaar stellen van mooie zalen. En dat kunnen we ze moeilijk kwalijk nemen.

We gaan ons best doen om het OKU later dit jaar alsnog te houden, mits dat op een manier kan die bij ons toernooi past. Tot die tijd moeten we het helaas doen met mooie dingen uit de oude doos. Zo hebben we op de Paul Keres-site wat zaken ontsloten uit het rijke verleden. De edities van 1970 en 1973 (eigenlijk pre-OKU), 1974 en 1975 zijn daar te vinden, de komende tijd komt er meer. We zoeken overigens nog naar meer informatie over 1976, toen net als in 2019 een Keresiaan de winnaar werd.

De winnaar van 1976 (foto Frans Peeters)

Mocht je vragen of suggesties over het OKU hebben, benader de organisatie dan gerust per mail.

Over Jan Jaap Janse

Voorzitter van SV Paul Keres van 2003 tot 2018. Houdt van jubileumboeken, dubieuze openingen en gezellige toernooien. Vindt dat je schaken vooral niet te serieus moet nemen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.