“Positie Omtzigt, functie elders…” door Rudi Matai

O, wat valt er weer veel te beleven in politiek Den Haag. U heeft het natuurlijk meegekregen waarde lezer. In het schimmige schaakspel dat formatie heet, werden blunders zonder weerga begaan door onze minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Kasja Ollongren (D66), tevens één van onze vicepremiers. Lees de hele column in PDF.

Deze en andere columnisten van SV Promotie, schreven samen meer dan 1000 columns. U leest ze op onze site.

5 Reacties

  1. Avatar
    Frits Fritschy 02 april 2021

    Tsjee, dat niemand het door heeft. Zelfs de schakers van de Partij Die Niet Genoemd Mag Worden niet (inclusief zijn afsplitsingen). D66 heeft een brilant dameoffer (Ollongren) gebracht om een andere pion (Kaag) te laten promoveren tot Eerste Dame. Dat is pas strategisch inzicht!

  2. Avatar
    vanmarwijk 03 april 2021

    Inderdaad strategisch inzicht maar ook zeer abject, wat mij betreft in deze crisissituatie waar Nederland nu verkeerd, en dat om eindelijk eens van de Koning een Dame te maken?. Wat is erger een beetje “‘jokken”” of gevoelloos alle stukken van het bord slaan. let wel: het zijn stukken van vlees en bloed. Wat ook slap is je vrouw het woord laten doen via correspondentieschaak (geholpen door de engine twitter), zodat je zelf geen blaam treft..Het schaakspel heeft ook zijn grenzen.

  3. Avatar
    rudimatai 04 april 2021

    Onze Minister van Binnenlandse Zaken heet niet “Kasja” maar “Kajsa”. Ik heb u dus niet de waarheid verteld. Maar gelogen heb ik niet. Ik heb daar althans geen actieve herinnering aan. Ik ben ook zeker niet van plan om af te treden als columnist. Hopelijk geeft u mij de kans het gebutste vertrouwen in mijn komende columns te herstellen…
    (Dank aan clubgenoot Rob de Vries die mij op mijn fout attent maakte…)

    • Avatar
      Frits Fritschy 04 april 2021

      Nu we het toch over schaken hebben: opvallende voornaam. Voor een geoefende complotdenker moet het duidelijk zijn dat dit geen toeval is.

  4. Avatar
    Co Buysman 04 april 2021

    Een pion op a5 is zeer gunstig voor de toekomst. Denk aan de partij van Hein Donner tegen Dragoljub Velimirovic (Havana 1971) die de Nederlandse grootmeester tot een fraaie column in Schaakbulletin inspireerde. Pieter Omtzigt op a5, a6, a7 en a8: hij wordt premier.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.