Fraaie samenwerking tussen koning en toren


Een mooie eindspelstudie van Harold van der Heijden. De eerste zet is niet moeilijk om te vinden. Pas de methode van eliminatie toe. Op 1. Kxd6 volgt 1. … Txe3 met remise. Ook 1. Txd6 werkt niet vanwege 1. … Kxa5 2. e4 Te3. Nemen op c4 ruimt de boel lekker op: 1. Txc4 Txe3+.  De vraag is: “Wat dan wel?” (op schaakblog.nl)

Over Michel Hoetmer

Michel schaakt al sinds begin jaren '70. Hij speelde bij schaakclub Utrecht (2e klasse KNSB) en hij was ook redacteur van het clubblad. Tegenwoordig is hij lid van sv Zukertort in Amstelveen. In het dagelijks leven is hij verkooptrainer en publiceerde diverse boeken en artikelen over verkopen en marketing. Sinds kort mag hij zichzelf ook gediplomeerd schaaktrainer (2) noemen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.