“Wraak voor Praag” door Rudi Matai

Eind september 1938 hadden Frankrijk en Engeland met Nazi-Duitsland en Italië gesproken over de door Duitsland gewenste bezetting van Tsjecho-Slowakije. Hitler wilde alle Duitssprekenden in Europa verenigen in één rijk, zei hij. Hiertoe wilde hij het Sudetenland bezetten…
Lees de hele column in PDF.

Deze en andere columnisten van SV Promotie, schreven samen meer dan 1000 columns. U leest ze op onze site.

2 Reacties

 1. Avatar
  Henk Smout 30 april 2021

  “Letland was toen al ingelijfd door de Sovjet-Unie.”

  Daar is een kenner aan het woord!!

 2. Avatar
  Wim Weehuizen 01 mei 2021

  Goed dat deze confrontaties vermeld worden. Ik zag dat Flohr het toernooi in Kemeri met 12 uit 15 won, voor Stahlberg en Szabo met 11 en ruim voor Bogoljubov met 8,5. Daarna speelde Flohr in Nederland in het VARA toernooi en de KNSB competitie, als ook losse partijen in Baarn. Ik denk dat hij als ontheemd schaker hier toch wat opgevangen is. In het VARA-toernooi, dat een zeskamp was, werd hij achter de winnaars Euwe en Landau (met 3,5) samen met Cortlever gedeeld derde met 3 uit 5. Flohr is misschien toch als schaker wat onderschat. Letland werd pas later in 1939, na de Duitse inval in Polen, door de Sovjet Unie ingelijfd.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.