Stichting Jeugdschaak interviewt … de stichting Buurtschaak uit Haarlem

Overal in Nederland zien we initiatieven om kinderen op de basisschool te leren schaken. Bij Stichting Jeugdschaak willen we daarbij helpen door mensen te verbinden – en door kennis te delen wat goed werkt.

De stichting Buurtschaak in Haarlem is een fantastisch voorbeeld hoe het kan. Iedere dag kan er daar geschaakt worden op meerdere locaties in en om de stad.
We spreken twee bestuurders van de stichting, Jan Kouwenhoven en Thorvald Guurink. In dit interview van ruim een half uur leer je hoe ze het hebben opgezet. Veel tips zijn ook in andere steden bruikbaar.

Mocht je na het kijken nog vragen hebben, stuur ze dan een email (adres is te vinden aan het einde van het interview en in de beschrijving).

Over ErwinenMax

Je kent ons vooral van ons Youtube kanaal, het schaakvlog van Erwin en Max. Daarin leren we kinderen die de regels net kennen hoe ze mat kunnen zetten, hoe remise werkt. En allerlei andere dingen die leuk zijn om te delen, zoals onze ervaringen met online toernooien en Banterblitzes tegen een GM...

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.