ChessFellow Mini Battles op Twitch

Na de nodige voorbereiding is het zover! Vanavond zijn de eerste ChessFellow Mini Battles. Kijk vanaf 19.20 uur op twitch.tv/chessfellow
Eerst zal IM Manuel Bosboom het opnemen tegen wereldtopper GM Shakhriyar Mamedyarov in een blitz match over acht partijen. Vervolgens zal IM Hing Ting Lai eveneens aantreden tegen Mamedyarov, wederom een blitz match over acht partijen. Het speeltempo is 3+0. Indien het 4-4 wordt, volgt er een tiebreak. Manuel gold jarenlang als de beste snelschaker van Nederland en tegenwoordig geldt Hing Ting als zijn natuurlijke opvolger. Natuurlijk zijn wereldtoppers nog weer sterker, vandaar het thema van de avond: David tegen Goliath.

(foto’s: Lennart Ootes)

We zijn vanavond vanaf 19.20 uur in de lucht (dan kan er al gereageerd worden in de Twitch-chat). De uitzending begint om 19.30 uur met een voorbeschouwing door Tom Bottema en GM Lucas van Foreest, live vanaf de speellocatie in de Laurierstraat. ChessFellow-oprichter Jeannot Tuijnman zal aan het woord komen. Manuel en Hing Ting zullen hun verwachtingen uitspreken.

Om 19.58 uur switchen we naar het live commentaar vanaf de Admiraal de Ruijterweg, hetgeen verzorgd zal worden door IM Nico Zwirs en IM Merijn van Delft.

Om 20.00 uur klinkt het startschot en zal eerst Manuel zijn serie van acht snelschaakpartijen spelen tegen Mamedyarov.

Om circa 20.50 uur zal Hing Ting het opnemen tegen Mamedyarov in eveneens een serie van acht partijen.

Om circa 21.35 uur zullen Tom en Lucas de spelers interviewen en napraten, tot ongeveer 22.00 uur.

Wat kunnen we verwachten? Daarover worden op de tijdlijn van ChessFellow al voorspellingen gedaan. Wil je ook mee discussiëren? Je kunt de app downloaden via chessfellow.app

De intentie is om na vanavond vaker dergelijke mini battles te organiseren, met steeds weer nieuwe uitdagingen!

1 Reactie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.