De beste zetten zoeken en vinden

Heb jij dat ook? Ik bedoel zo’n lekker gevoel na het oplossen van een tactische schaakpuzzel. Het geeft je onmiddellijke bevrediging. Het is zelfs een tikkeltje verslavend.

Een interessante vraag is natuurlijk: zijn er naast alle voordelen die het oplossen van tactische puzzels biedt ook nadelen? Indien ‘ja’, wat is de onverwachte schaduwkant aan al dat gepuzzel. Verder lezen…

 

Over Michel Hoetmer

Michel schaakt al sinds begin jaren '70. Hij speelde bij schaakclub Utrecht (2e klasse KNSB) en hij was ook redacteur van het clubblad. Tegenwoordig is hij lid van sv Zukertort in Amstelveen. In het dagelijks leven is hij verkooptrainer en publiceerde diverse boeken en artikelen over verkopen en marketing. Sinds kort mag hij zichzelf ook gediplomeerd schaaktrainer (2) noemen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.