36° Open Internationaal Schaaktoernooi van Geraardsbergen (8 – 12 augustus)

Het 36e Open Internationaal Schaaktoernooi van Geraardsbergen komt eraan. Nog 58 dagen en het is weer zo ver. Vorig jaar ging voor de eerste keer in 36 jaar de editie van het Geraardsbergse Open niet door wegens de corona-uitbraak. Om dezelfde reden zijn er dit jaar ook enkele nieuwigheden.

De nieuwe website bevat een rubriek Archief Toernooien die de moeite waard is om eens te raadplegen. Het is verre van afgewerkt maar je kunt er veel vernemen over de 36-jarige geschiedenis van het toernooi dat viermaal gewonnen werd door een Nederlander : Yge Visser 1991, Manuel Bosboom 2003, Tjiam Dharma 2015 en Lai Hing Ting 2016.

FIDE-toernooi. Dit jaar wordt het voor de eerste keer een FIDE-toernooi. De spelers worden verspreid over vier locaties in het stadscentrum zodat de sanitaire regels die dan gelden, nageleefd kunnen worden. Anders dan in het Koetshuis waar de nadruk lag op vakantietoernooi, zullen de deelnemers zich kunnen concentreren op het serieuze werk in stille ruimtes. De twee bye’s die men traditioneel kon nemen, blijven mogelijk tot en met ronde 7, en dit voor telkens een half punt. Tijdens een bye kan men profiteren van een fiets- of wandelroute die de organisator voor u heeft uitgestippeld.

Inschrijvingen en aanmelden. Inschrijvingen en betalingen worden afgesloten op zaterdag 7 augustus om 20 uur (daags voor de start). Zo wordt aanmelden overbodig; de deelnemers mogen zich voor de eerste ronde op zondag 8 augustus rechtstreeks naar hun lokaal begeven. De paringen worden die dag vanaf 11 uur meegedeeld op de website en in de vier locaties.

Live borden. De eerste 6 borden zijn in het clublokaal The Preacher en worden live uitgezonden.

Het middagmaal. Er zijn natuurlijk voldoende eetgelegenheden met terrasjes op de Markt en in de stad, maar voor een snelle en smakelijke lunch tussen twee partijen in kan men terecht in restaurant My Lunchtime, met terras langs de Dender. Daar wordt een dagschotel geserveerd speciaal voor de schakers.

Wij wachten alleen nog op je inschrijving via de website 36° Open 2021 | VPTD (wixsite.com)

4 Comments

  1. Avatar
    Lucien Deschuyteneer juni 13, 2021

    81 ingeschreven spelers onder wie 16 Nederlanders, maar we hebben makkelijk plaats voor 150 spelers en zelfs meer, rekening houdend met de sanitaire regels.

  2. Avatar
    Lucien Deschuyteneer juni 20, 2021

    105 inschrijvingen momenteel, onder wie 25 Nederlanders.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.