36° Open Internationaal Schaaktoernooi van Geraardsbergen (8 – 12 augustus)

Het 36e Open Internationaal Schaaktoernooi van Geraardsbergen komt eraan. Nog 58 dagen en het is weer zo ver. Vorig jaar ging voor de eerste keer in 36 jaar de editie van het Geraardsbergse Open niet door wegens de corona-uitbraak. Om dezelfde reden zijn er dit jaar ook enkele nieuwigheden.

De nieuwe website bevat een rubriek Archief Toernooien die de moeite waard is om eens te raadplegen. Het is verre van afgewerkt maar je kunt er veel vernemen over de 36-jarige geschiedenis van het toernooi dat viermaal gewonnen werd door een Nederlander : Yge Visser 1991, Manuel Bosboom 2003, Tjiam Dharma 2015 en Lai Hing Ting 2016.

FIDE-toernooi. Dit jaar wordt het voor de eerste keer een FIDE-toernooi. De spelers worden verspreid over vier locaties in het stadscentrum zodat de sanitaire regels die dan gelden, nageleefd kunnen worden. Anders dan in het Koetshuis waar de nadruk lag op vakantietoernooi, zullen de deelnemers zich kunnen concentreren op het serieuze werk in stille ruimtes. De twee bye’s die men traditioneel kon nemen, blijven mogelijk tot en met ronde 7, en dit voor telkens een half punt. Tijdens een bye kan men profiteren van een fiets- of wandelroute die de organisator voor u heeft uitgestippeld.

Inschrijvingen en aanmelden. Inschrijvingen en betalingen worden afgesloten op zaterdag 7 augustus om 20 uur (daags voor de start). Zo wordt aanmelden overbodig; de deelnemers mogen zich voor de eerste ronde op zondag 8 augustus rechtstreeks naar hun lokaal begeven. De paringen worden die dag vanaf 11 uur meegedeeld op de website en in de vier locaties.

Live borden. De eerste 6 borden zijn in het clublokaal The Preacher en worden live uitgezonden.

Het middagmaal. Er zijn natuurlijk voldoende eetgelegenheden met terrasjes op de Markt en in de stad, maar voor een snelle en smakelijke lunch tussen twee partijen in kan men terecht in restaurant My Lunchtime, met terras langs de Dender. Daar wordt een dagschotel geserveerd speciaal voor de schakers.

Wij wachten alleen nog op je inschrijving via de website 36° Open 2021 | VPTD (wixsite.com)

13 Reacties

 1. Avatar
  Lucien Deschuyteneer 13 juni 2021

  81 ingeschreven spelers onder wie 16 Nederlanders, maar we hebben makkelijk plaats voor 150 spelers en zelfs meer, rekening houdend met de sanitaire regels.

 2. Avatar
  Lucien Deschuyteneer 20 juni 2021

  105 inschrijvingen momenteel, onder wie 25 Nederlanders.

 3. Avatar
  Lucien Deschuyteneer 28 juni 2021

  126 inschrijvingen onder wie 35 Nederlanders ! En we hebben nog veel plaats 😉

 4. Avatar
  Lucien Deschuyteneer 09 juli 2021

  Ondertussen zijn er 166 inschrijvingen en er is nog plaats.

  • Avatar
   Lucien Deschuyteneer 11 juli 2021

   Er zijn nu 171 inschrijvingen.  We hebben een 5e locatie erbij genomen : het bij de trouwe deelnemers welbekende Koetshuis. Zie de foto’s op de website.

 5. Avatar
  Lucien Deschuyteneer 19 juli 2021
  192 inschrijvingen tot nu toe. Belangrijke info : inschrijvingen worden afgesloten op zaterdag 31 juli 2021. Nadien alleen nog inschrijvingen als er afzeggingen zijn. Dit betekent niet dat er geen plaats meer is, maar de reden is dat we moeten weten wie voor de 1e ronde moet worden gepaard aangezien er geen aanmeldingen ter plaatse zijn.
  AANDACHT !
  Alleen deelnemers die in orde zijn met het inschrijfgeld komen in de paringen van ronde 1 !
  Bankrekeningnummer BE24 9300 0548 7638 van VPTD Geraardsbergen
  Senior 50 €
  Junior 30 €
  FM 30 €
 6. Avatar
  Lucien Deschuyteneer 03 augustus 2021

  Er zijn enkele afzeggingen. Er zijn dus nog enkele plaatsen.

 7. Avatar
  Lucien Deschuyteneer 07 augustus 2021

  Late inschrijvingen voor het 36e Open van Geraardsbergen zijn nog mogelijk tot een maximum van 222 deelnemers bereikt is.

  Betalen ter plaatse is uitzonderlijk mogelijk.

  Gelieve het inschrijfformulier in te vullen EN telefonisch te bevestigen naar

  Luc CORNET, paringsarbiter 0032 474 99 52 74 of

  Dirk FLAMEE, organisator 0032 488 22 99 01

  36° Open 2021 | VPTD (wixsite.com)

   

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.