Korte cv: Ariton Debrliev

De boekenrubriek heeft inmiddels weer een nieuwe recensent, die we graag aan u voorstellen: Ariton Debrliev.
Toen hij lid werd van schaakvereniging Spijkenisse is hij mede onder invloed van één van onze recensenten, Daniel Zevenhuizen, bereid gevonden om ons recensententeam te versterken. Hieronder de door hem geschreven korte biografie.

 
Mijn naam is Ariton Debrliev. Mijn opa heeft mij leren schaken toen ik 4 was. Daarna heb ik nooit echt veel geschaakt, op de basisschool alleen maar wanneer het schoolschaken was.

Drie, vier jaar geleden was ik via YouTube op een stream terechtgekomen van chess24 over het Kandidatentoernooi en al gauw realiseerde ik me dat ik schaken toch wel echt heel interessant vond. Toen heb ik eerst een jaartje alleen maar online geschaakt, vooral blitz. Na dat jaartje leek het mij toch wel leuk om op een schaakvereniging te gaan schaken. Zo heb ik mij dus aangemeld voor schaakvereniging Spijkenisse. Ik heb niet veel wedstrijden gespeeld – een paar voor Spijkenisse 3 en een paar voor Spijkenisse 2. Wel heb ik een toernooitje gespeeld (samen met Daniel Zevenhuizen) in Arnhem, waarbij ik deels eerste was geëindigd (Groep B: www.asv-schaken.nl/oska-slotronde/). Mede hierdoor is de eerste KNSB-rating die ik kreeg 2080~ veel te hoog, na een paar remises in Spijkenisse 2 is die gezakt. Nu zit ik op 1990 (wat nog steeds te hoog is).

 

Voor de rest studeer ik nu waarbij ik bezig ben om twee masters af te ronden: Marketing Management (Erasmus Universiteit Rotterdam) en Information Management (Katholieke Universiteit Brabant, Tilburg). Als hobby speel ik piano en componeer ook af en toe zelf muziek. Schaken vind ik een heel mooi spel waarbij ik vaak een kleine obsessie heb om de best mogelijke zet te achterhalen. Ik ben sowieso iemand die veel van puzzels houdt (niet alleen schaakpuzzels).

 

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.