Grand Chess Tour met Anish en Jorden in Zagreb

Momenteel wordt in Zagreb (Kroatië) weer een toernooi in het kader van de Grand Chess Tour (GCT) gehouden. Het deelnemersveld is buitengewoon interessant. Er zijn vier  deelnemers uitgenodigd die de hele Tour zullen spelen aangevuld met een aantal wildcards. Daaronder vallen twee ex-wereldkampioenen, te weten Garry Kasparov en Vishy Anand. Bovenop dit alles heeft ook de uitdager van wereldkampioen Magnus Carlsen, de Rus Ian Nepomniachtchi een uitnodiging geaccepteerd. En daarnaast mogen we niet vergeten dat Nederland vertegenwoordigd wordt door Anish Giri en Jorden van Foreest, waardoor dit toernooi toch ook een oranje tintje krijgt.

 

Blik in de toernooizaal (genomen van de livestream)

Het gehele deelnemersveld ziet er zo uit:

# Deelnemer Type speler Land FIDE Rating
1 Vachier-Lagrave, Maxime Full Tour Player FRA 2758
2 Grischuk, Alex Full Tour Player RUS 2777
3 Mamedyarov, Shakhriyar Full Tour Player AZE 2770
4 Giri, Anish Full Tour Player NED 2776
5 Kasparov, Garry (blitz) Wildcard RUS/CRO 2812
6 Anand, Viswanathan Wildcard IND 2753
7 Nepomniachtchi, Ian Wildcard RUS 2789
8 Saric, Ivan (rapid) Wildcard CRO 2648
9 Duda, Jan-Krzysztof Wildcard POL 2683
10 Korobov, Anton Wildcard UKR 2729
11 Van Foreest, Jorden Wildcard NED 2701

Hieronder een paar links waar het toernooi gevolgd kan worden:

 

 

Uiteraard zal Schaaksite een paar keer verslag doen van dit toptoernooi. Binnenkort meer.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.