Vandaag internationale “Chess Day”

Op 20 juli 1924 werd in Parijs de FIDE opgericht en in 1966 stelde de UNESCO voor om deze datum te vieren als “Internationale Dag van het Schaakspel”. Natuurlijk kun je schaken elke dag vieren, maar FIDE President Arkady Dvorkovich en zijn assistent David Llada, hebben nog wel wat ideeĆ«n hoe schakers over de hele wereld kunnen helpen om van vandaag een heel speciale dag voor het schaken te maken.

 

Meer informatie op de Fide-site

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoƶrdinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.