Jonas Hilwerda jeugdkampioen, Cato de Zoeten meisjeskampioen

Deze week zijn er in Almelo de Nederlandse jeugd- en meisjeskampioenschappen gehouden in de categoriën ABC (t/m 18, 16 en 14 jaar). Hoewel helaas (o.a. vanwege een coronageval) niet alle deelnemers de laatste ronde haalden (waaronder de gehele categorie meisjes C) kreeg elke categorie vandaag toch een winnaar. Hieronder vindt u de kampioenen, de eindstanden en de slotverslagen.

Jeugd A: Jonas Hilwerda kampioen

De titelstrijd was gisteren al beslist en dus was het voor de ronde alleen nog de vraag of Jonas Hilwerda zijn perfecte score intact wilde houden, of dat hij voor een vlugge remise ging. Tim Grutter had andere plannen en deed er aanvankelijk alles aan om een ongebalanceerde stelling op het bord te krijgen, maar ging daarna wel in op Jonas’ remiseaanbod.

Lees verder: njsk.nl/2021-08-07/jeugd-a-ronde-7-2/

Eindstand Groep A

Meisjes AB: Cato de Zoeten (A) en Jule Cordes (B) kampioen

Vandaag belooft een spannende dag te worden bij de meisjes AB. Aan de kop 3 dames die voor het kampioenschap gaan spelen. Dat zou zo maar tot barrages kunnen gaan leiden. Voor alle duidelijkheid: de B-meisjes spelen ook mee voor de ereplaatsen bij de A. Cato en Katharina zijn A, Jule B. De achtervolgers Rolinde, Javeria en Veronique zijn respectievelijk B, A en B. Dat belooft wat. De dames hebben zich in de voorbereiding goed gestort op wat minder gebruikelijke openingen.

Lees verder: njsk.nl/2021-08-07/meisjes-ab-ronde-7-een-echte-finaledag/

Eindstand Meisjes AB

Jeugd B: Leandro Slagboom kampioen

Het leek er gisteren op dat het op een barrage aan ging komen, maar helaas moest Khoi Pham, de mede koploper, zich op dit vervelende moment terugtrekken uit het toernooi. Dat is natuurlijk erg zuur, maar Khoi kan terugkijken op een goed toernooi! Lorin Arnold had hierdoor de laatste ronde een bye.

Leandro Slagboom was dus bij aanvang van ronde 7 al kampioen. Hij liet de hele week erg sterk spel zien en mag trots zijn op deze knappe prestatie!

Lees verder: njsk.nl/2021-08-07/jeugd-b-ronde-7-leandro-slagboom-kampioen/

Eindstand Jeugd B

Jeugd C: Arthur de Winter kampioen

Bij de slotronde waren alle ogen gericht op de eerste twee borden. De koplopers hadden eerder al tegen elkaar gespeeld en moesten het opnemen tegen de achtervolgers. Op de andere borden hadden de spelers de kans om het toernooi op een mooie manier af te sluiten.

Op het eerste bord speelde Arthur de Winter tegen Kobe Smeets. Tegen het Siciliaans kreeg Arthur een pionnenmeerderheid op de damevleugel, maar Kobe hield alle pionnen onder controle. Arthur moest op winst spelen, dus forceerde hij een doorbraak in het centrum. Hierbij ontstond een toreneindspel waarbij wit een pionnenmeerderheid had op de damevleugel. Kobe speelde dit eindspel te afwachtend, waardoor Arthur zijn koning en toren erg actief neer kon zetten. Arthur zette zijn pionnenmeerderheid om in een vrijpion en won hiermee de partij.

Lees verder: njsk.nl/2021-08-07/jeugd-c-ronde-9-arthur-de-winter-kampioen-na-barrage/

Eindstand Jeugd C

Meisjes C: Isafara Gergin kampioen

De laatste ronde werd vandaag helaas niet meer gespeeld wegens een coronageval en dus was dit het slotverslag:

Isafara Gergin ging al sinds ronde 3 aan kop en samen met Elysia Feng stond zij een volle punt los van de nummer 3. Doordat Isafara haar partij tegen Lauri Maris wist te winnen en Josephine Damen op bord 2 wist te winnen van Elysia is de winnaar van de meisjes C al bekend.

Lees verder: njsk.nl/2021-08-06/meisjes-c-ronde-6-isafara-niet-meer-in-te-halen/

Eindstand Meisjes C

Over Redactie

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

2 Reacties

  1. Avatar
    Dennis Brouwer 08 augustus 2021

    Ik zie dat de A categorie dit jaar t/m 18 is en niet t/m 20. Betekent dit dat je vanaf nu als 19-jarige niet meer tot de jeugd behoort?

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.