De online biografieën van Dimitri Reinderman

Als u een biografie van Dimitri Reinderman wilt lezen (en wie wil dat nou niet?) zijn er verschillende opties: drie auteurs hebben zich aan zijn leven gewaagd. Hieronder een overzicht.

In 2013 werd Reinderman Nederlands kampioen. Naar aanleiding hiervan schreef Johan Hut een vierdelige serie:

www.schaaksite.nl/2013/07/12/het-leven-van-dimitri-reinderman-deel-1/

www.schaaksite.nl/2013/07/14/het-leven-van-dimitri-reinderman-deel-2/

www.schaaksite.nl/2013/07/17/het-leven-van-dimitri-reinderman-deel-3/

www.schaaksite.nl/2013/07/19/het-leven-van-dimitri-reinderman-deel-4-slot/

De eerste club van Reinderman was Caïssa uit Hoorn. Na een afsplitsing en vervolgens een fusie heet de club Caïssa-Eenhoorn. Op de website schrijft Co Buysman veel artikelen over de geschiedenis van de club en ook over de rol van Reinderman erin.

Het debuut in de seniorencompetitie

De Caïssa-jaren van Dimitri Reinderman

Hoorn heeft een grootmeester

Genna Sosonko schrijft tegenwoordig veel voor de Russische site chess-news.ru. Hij publiceert er o.a. mini-biografieën van schakers, ook diverse Nederlandse schakers, waaronder Reinderman. In het Russisch dus, maar via de rechtermuisknop van Chrome of met Google Translate kunt u de vertaling lezen.

Wat manlief ook doet, het is oké

En misschien bent u ook geïnteresseerd over zijn artikelen over En Passant Bunschoten, het Bataviatoernooi en Van den doel en Nijboer?

Over Redactie

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

4 Reacties

  1. Avatar
    Hendrikom 11 augustus 2021

    Ach Arwold! Nam ooit deel aan het NK, c-jeugd denk ik, omdat hij Ber den Boer bij de SGS kampioenschappen had verslagen! De enige van de vier broers (Arwold de oudste) die niet meer schaakt. Mijn debuut bij de senioren was overigens op 13 september 1985, al had ik op 16 november 1984 al wel eens met succes in het derde team ingevallen 🙂 Wat is ouwe zooi toch mooi!

  2. Avatar
    Caesar64 14 augustus 2021

    Zo op deze leeftijd al de nodige biografieën! Maar naast alle lofuitingen is het ook interessant om eens te weten waarom Reinderman geen wereldkampioen is geworden en waarom KingLoek ook duidelijk beter was. Heeft dat te maken met inzet, talent of anders? Op welke onderdelen van het schaakspel legt Reinderman het af tegen de wereldtop: opening, middenspel of eindspel?

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.