Eline Roebers speelt de sterren van de hemel in Brugge

In Brugge wordt momenteel de traditionele Brugse Meesters verspeeld. Een gezellig internationaal toernooi dat zoals gebruikelijk veel Nederlanders trekt. In deze periode zijn er wat extra regels, zoals mondkapjes tijdens de partij en niet rondlopen. Eline Roebers trekt de aandacht met zes overwinningen en één remise. Ze staat alleen op kop met een TPR van 2522! Vandaag speelde ze tegen de Canadees Mike Ivanov die met een 100% score aan de leiding ging. Ivanov wilde Eline waarschijnlijk zo snel mogelijk uit “boek” hebben. Hij speelde (met wit) 1. e4 c5 2. Pa3. Het mocht niet baten, hij ging ten onder!

Een aantal partijen is via liveborden te volgen. De site van het toernooi: brugsemeesters.be

3 Reacties

 1. Avatar
  Wim Weehuizen 18 augustus 2021

  Heel mooi zo’n sterspeelster, die zich niet van de wijs laat brengen! Overigens is 2. Pa3 statistisch kansrijker voor wit dan het heel veel vaker gespeelde 2. Pf3. Dus die gedachte van de Canadees was nog niet zo gek. Maar hij had buiten de schaakkwaliteiten van zijn tegenstandster gerekend.

  • Avatar
   Frits Fritschy 19 augustus 2021

   2. Pa3 is een idee van de Russische GM Zviaginsev, die er zelfs twee oud-wereldkampioenen mee verslagen heeft.

   Overigens zat het Eline in deze partij niet echt tegen… Desalniettemin een mooi resultaat.

 2. Avatar
  Wim Weehuizen 20 augustus 2021

  Ik was benieuwd welke wereldkampioenen Zvjaginsev hiermee verslagen had. Het bleken twee FIDE knock-out wereldkampioenen te zijn. In het Russisch kampioenschap van 2005 versloeg hij Khalifman er mee en een jaar later Ponomariov in het Russisch clubkampioenschap. Toch gebruikte Zvjaginsev deze variant van het Siciliaans daarna niet vaak meer, waarschijnlijk omdat hij er toen ook keer flink mee verloor. Overigens behoort Zvjaginsev al jaren tot de Russische B-top.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.