Seizoensopening onbeslist

Na lange tijd zonder competitie, begon het seizoen 2021-2022 dan toch echt. De uitwedstrijd tegen En Passant zou een hele moeilijke worden, aangezien alle signalen er waren dat onze tegenstanders zeer sterk op wilden komen. Gelukkig konden we daar dit jaar iets tegenoverstellen! De meeste spelers hadden in de afgelopen weken al weer hier en daar een partijtje geschaakt, sommige zelfs al weer een rits toernooien. Voor anderen was het echt weer de eerste klassieke partij in een lange tijd. En dan meteen een match die voor het gevoel cruciaal zou zijnā€¦

De opstellingen logen er niet om: En Passant trad aan met maar liefst zeven GM’s. Wij konden daar dan weer onze, naar alle waarschijnlijkheid, sterkste opstelling ooit tegenover zetten. Het beloofde een spannende dag te worden.

Na een paar uurtjes kwamen de eerste uitslagen binnen: Tim Lammens had een prettig voordeeltje, maar durfde het niet aan en zijn remise-aanbod kon Richard Vedder niet weigeren. De enige debutant aan onze zijde, Anish Giri, kon helaas ook geen potten breken. Lucas van Foreest toverde een Petroff op het bord en weerde zich kranig. Geen doorkomen aan, was al vrij snel de conclusie. De volgende remise was wat minder vanzelfsprekend, want de Italiaan tussen Roeland Pruijssers en Ivan Sokolov zag er spannend uit. De stelling had wat Konings-Indische trekjes en Roeland leek op de damevleugel toch echt sneller te zijn. Er volgde een serieuze afwikkeling en helaas was daarmee het voordeel voor Roeland ook verdwenen.

Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.