Pubquiz met Carlsen, Giri en Duda

Hoe spel je de naam van de uitdager van Carlsen? Hoeveel paarden kun je op het bord zetten zonder dat ze elkaar aanvallen? Met hoeveel punten begint elke speler als je de stukken waardeert volgens de schaal van Euwe? Dit zijn drie van de vragen die quizmaster David Howell stelde aan Jan-Krzysztof Duda (“Hoe spel je zijn voornaam” is ook wel een goede quizvraag), Magnus Carlsen en Anish Giri. De laatste blijkt een uitstekende speller te zijn!

2 Reacties

 1. Avatar
  ayacucho 03 oktober 2021

  Mbt de eerste vraag als je zijn achternaam correct wil spellen dan moet je hem allereerst correct weten uit te spreken (dat helpt vermoed ik).

  Er zijn nogal wat mensen die de achternaam van nepo verkeerd uitspreken, onder andere Herman Grooten en Agadmator in zijn recente nepo videos bijvoorbeeld in Nepo Has Landed!

  In eerste instantie lukte het mij ook niet om zijn achternaam correct uit te spreken maar ik heb daar iets op gevonden.

  Wat? Lees het antwoord in mijn reactie van 1 juli 2020 op het artikel “Giri klopt Nepo met 3-1 in set 1” van Herman Grooten.

  Giri klopt Nepo met 3-1 in set 1

 2. Avatar
  Henk Smout 03 oktober 2021

  De Russische spelling van Nepo’s volledige achternaam heeft voor de klinker in de derde en voor het consonantencluster aan het begin van de laatste lettergreep ieder één enkele letter.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.