schaakstukje

Prachtpat

Je hebt patsers en krachtpatsers. Rico Verhoeven valt in de tweede categorie na in de eerste ronden bont en blauw geslagen te zijn alsnog opstaan uit de dood om vervolgens voor de tiende keer wereldkampioen kickboksen te worden.

Wat mij betreft mag de schaker Hing Ting Lai zich ook krachtpatser noemen. In de barrage om de strijd voor een finaleplaats bij het NK schaak moest hij na een gewonnen eerste partij tegen Casper Schoppen de tweede remise houden. Dit lukte na vele zetten onder tijdsdruk met een pion minder. Met een verbluffende zet wist hij een eind aan de partij te maken. Met recht een prachtpat.

Julius

 

2 Comments

 1. Avatar
  ayacucho oktober 26, 2021

  Wat is een prachtpatser?

  Een krachtpatser die een pat nodig heeft en met een prachtpat een pat afdwingt

  En wat is een prachtpatzer?

 2. Avatar
  Eric César van 't Hof oktober 26, 2021

  “Zwart heeft pat in één”, hoorde ik de commentator zeggen in de live-uitzending. Een leuke uitdrukking die ik nooit eerder had gehoord.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.