Max Euwe Centrum bestaat 35 jaar!

Op 8 november 1986 werd het Max Euwe Centrum (MEC) geopend door mevrouw Euwe en burgemeester Ed van Thijn (zie bovenste foto). Daarvoor was er een bijeenkomst in Krasnapolsky, waar mevrouw Euwe, Hans Bouwmeester, Henk Wille (zie foto onder), Ineke Bakker en Ed van Thijn spraken.

Daarna liep het gezelschap over de Dam naar Paleisstraat 1, waar het MEC en de KNSB gevestigd waren. De opening haalde alle landelijke kranten en ook het 8 uurjournaal! Vijf jaar later verhuisde het MEC naar zijn huidige locatie op het Max Euweplein.

 

We hopen dit jubileum binnenkort nog te kunnen vieren met een Euweborrel. Sowieso brengen we in december onze honderdste nieuwsbrief uit. Een extra dikke nieuwsbrief wordt naar alle KNSB-leden gemaild.

De training van Yasser Seirawan (17 november) hebben we vanwege de huidige coronamaatregelen afgelast. De boekenbeurs op zaterdag 13 november gaat wel door. Coronatoegangsbewijs en anderhalve meter afstand zijn dan wel verplicht.

1 Reactie

  1. Avatar
    Caesar64 08 november 2021

    Gefeliciteerd jarige job. Paleisstraat was ook een geweldige plek in zo’n statig pand waarin ook de NRC was gevestigd als ik het me goed herinner. Verder natuurlijk dhr Diepstraten die immer met het Lettisch gambiet bezig was en Evelien, leuke tijd!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.