NK Ronde 5: Warmerdam kampioen!

Een uiterst nerveuze Max Warmerdam pakte vandaag, een ronde voor het einde, zijn eerste Nederlandse titel met een achteraf behoorlijk overtuigende remise. Een enorme mijlpaal voor de 21-jarige grootmeester uit Tegelen, gemeente Venlo: “Een jaar geleden had ik dit niet kunnen bedenken. Toen was ik nog internationaal meester.”

Hing Ting Lai pakte de beslissende partij op zijn Hing-Tings aan. Een rustige, niet actuele opening, waarin weinig tot niets aan de hand leek te zijn, gewoon zetjes blijven doen en kijken of er gaandeweg kansjes komen. In de fase na de opening leek er inderdaad iets naar boven te borrelen. Misschien had hij nog wat kunnen proberen als hij op zet 24 niet de dames had geruild, maar 24.e4!? had gespeeld. Nadat nog meer stukken werden geruild kabbelde de partij vrij rustig naar remise. Hing Ting Lai deed geen gekke dingen meer – hij vecht morgen nog voor de tweede plaats in dit kampioenschap.

Lees verder: www.schaken.nl/deloitte-nk-schaken/nieuws/warmerdam-kampioen

2 Reacties

 1. Avatar
  Peter Huisman 03 december 2021

  Een dubbelrondige vierkamp, zes ronden slechts, en na vijf ronden al zeker van de titel. Dikke proficiat voor Max Warmerdam, de nieuwe Algemeen Nederlands Kampioen!
  Ook hulde voor de wijze waarop Roeland Pruijssers zich herstelt van de pech in de vierde ronde. Mentaal een sterk staaltje.
  En dan is aan Hing Ting Lai om Pruijssers van het lijf te houden en een sterk toernooi te bekronen met een tweede plaats in de eindstand. En Robin Swinkels zal niet tevreden zijn, en wellicht de nieuwe kampioen nog duchtig aan de tand willen voelen.
  De titel is vergeven, maar de laatste ronde biedt nog kansen op ander moois (of eerherstel). Op voorhand dank aan de mannen voor een mooi toernooi!

 2. Avatar
  Wim Weehuizen 03 december 2021

  Deze nieuwe formule met een knock-out voorronde en een finale heeft heel goed gewerkt. Jonge schakers hebben hun kans gegrepen om zich te plaatsen voor die finale. In 2019 was er een achtkamp met afgezien van Jorden en Lucas van Foreest toch vooral de gevestigde orde. Schakers die naar mijn indruk niet tot het uiterste [all the way] gingen, waardoor het een vrij saaie bedoening was. Prima dat alle schakers zich moesten bewijzen in de voorronde en dat het automatische geplaatst zijn hopelijk tot het verleden behoort.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.