De Traxler: winnen in 11 zetten (schaakvlog 36)

In ons interview met Manuel Bosboom spraken we over manieren om je partijen spannend te maken (zie deel 1). Een van die manieren is om in de opening met zwart de Traxler te spelen.

Deze opening hebben we opgepikt bij onze favoriete youtuber Levy Rozman (Gothamchess), die we ook even kort aan het woord laten.

Wil jij ook zien hoe Max met zwart in 11 zetten zijn partij won? Kijk dan hier: De Traxler: win in 11 zetten

Een kleine disclaimer is wel op zijn plaats: dit is een partij waar wit niet op de juiste manier verdedigde. Andere zetten zouden taaier zijn. Daar komen we in een volgende video nog op terug. Of je kijkt naar de video van Gothamchess voor een volledige voorbereiding…

Over ErwinenMax

Je kent ons vooral van ons Youtube kanaal, het schaakvlog van Erwin en Max. Daarin leren we kinderen die de regels net kennen hoe ze mat kunnen zetten, hoe remise werkt. En allerlei andere dingen die leuk zijn om te delen, zoals onze ervaringen met online toernooien en Banterblitzes tegen een GM...

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.