Digitaal schoolschaakbord

Toen ik een aantal jaar geleden begon met schaakles geven in een klaslokaal met een groot touchscreen, wilde ik een digitaal schoolschaakbord gebruiken, waarmee stellingen uit het lesmateriaal eenvoudig op het touchscreen konden worden getoond. Ik kon toen niets geschikts vinden, en heb toen zelf iets gemaakt. Dit is inmiddels uitgegroeid tot voor mij bruikbare software, en ik wil het graag beschikbaar maken voor anderen. Het is gratis, heeft geen ingewikkelde installatie (werkt gewoon in je internet browser), werkt offline (geen internet-verbinding nodig), heeft een schaakbord waarop je ook kunt tekenen, stellingen en zetten opslaan voor hergebruik, en het is in principe platform-onafhankelijk (Windows/Mac/Linux). Mocht je het willen uitproberen, dan kun je het vinden op digidemobord.gitlab.io.

4 Reacties

 1. Avatar
  anewerla 19 maart 2022

  Helaas is er iets fout met de link naar digidemobord.gitlab.io:

  Error 404 – The resource that you are attempting to access does not exist or you don’t have the necessary permissions to view it.

  • Avatar
   t.vanwalsum 20 maart 2022

   Leuk dat je interesse hebt, en jammer dat dan de link niet werkte! Heb het net nog even geprobeerd, en de link zou moeten werken (Firefox en Edge). Laat het even weten (hieronder, of via mail naar digidemobord@gmail.com) als de link nog steeds niet werkt, dan kijk ik hoe dit opgelost kan worden.

 2. Avatar
  Matty 21 maart 2022

  Complimenten voor dit mooi verzorgde software product!

  Er is duidelijk veel tijd besteed aan de handleiding en de instructie filmpjes.

  Hierdoor is de software eenvoudig te gebruiken.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.