Siem van Dael klopt GM met dameoffer! 

Afgelopen weekend begon in Terme Catez in Slovenië het EK individueel. Voor de deelnemers een kans op plaatsing voor de Worldcup en die kans is groter dan ooit, want er zijn geen Russen van de partij! 

Siem van Dael (foto Frans Peeters)

Nederland is met vijf deelnemers vertegenwoordigd waarvan alleen Lucas van Foreest een serieuze gooi lijkt te kunnen doen naar zo’n Worldcupplek. Hij is solide begonnen met een overwinning en twee remises. Het kan nog alle kanten op. 

Jörgen Henseler heeft vaker het EK gespeeld. Het zal weer een pittig toernooi voor hem worden. Hij is met een half uit drie gestart en staat daarmee zelfs nog op elo-winst. 

Jan Roebers heeft ook een halfje gescoord. Hij is vast afgeleid door de verrichtingen van zijn dochter Eline, die alleszins redelijk gestart is met 1,5 uit 3 inclusief een remise tegen de Oostenrijkse grootmeester Felix Blohberger. 

Ook gestart met 1,5 uit 3 is Siem van Dael en hij zal van alle Nederlanders met het meeste plezier terugkijken op de start van het toernooi. Hij scoorde die 50% namelijk tegen alleen maar grootmeesters. Een keurig halfje in de eerste ronde tegen de Italiaan Basso werd gevolgd door een nederlaag tegen voormalig 2700-speler Jobava. Maar in ronde 3 haalde de 18-jarige Siem geweldig uit door middels een positioneel dameoffer de Kroatische grootmeester Robert Zelcic te verslaan… 

 

Wat een heerlijk potje om een grootmeester mee in te maken! 

Na drie ronden staan zeven grootmeesters op kop met drie punten. Daarbij verrassend genoeg niemand uit de top 20 van de plaatsingslijst. Maar het is nog een lang toernooi, er kan nog van alles gebeuren! 

Meer info achter deze link . Ik heb in de fotogalerij helaas geen enkele foto van Siem aangetroffen. De andere landgenoten kunt u er wel uit ontwaren… 

1 Reactie

  1. Avatar
    LDBoutens 30 maart 2022

    Vermakelijk partijtje. Kleine jongetjes worden groter en vooral breder zo lijkt het op deze foto. Siem heeft natuurlijk veel van zijn nederlaag tegen ondergetekende geleerd. Dat zal die GM leren!

    Waar is Hans de Lange deze editie? Die deed toch ook altijd mee?!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.