Tot hier en niet verder

Het is een wonderbaarlijk seizoen voor CSV in de KNSB. Waar we in 2020 alleen door Corona gered werden van degradatie uit de derde klasse, staan we dit seizoen zowaar bovenaan. En in de KNSB beker hadden we het na de verrassende zege op de sterke streekgenoot Krimpen zomaar tot de halve finale van poule C geschopt.

En zo kwam het dat we op een vrijdagavond in april het zowaar weer eens tegen een Meesterklasse-team op mochten nemen: Kennemer Combinatie. Het verleidde een enkeling ertoe aan de tegenstander te melden dat de helft van ons bekerteam met CSV zelf ook ooit een seizoen in de (toen nog) Hoofdklasse had gespeeld. Maar ook in 2017 schopten we het in de beker nog tot een snelschaakbarrage bij LSG, dus we hadden er veel zin in.

Omdat CSV 3 al ingedeeld stond voor een RSB-competitiewedstrijd, was er zelfs een apart zaaltje in de kerk boven ons speellokaal geboekt. Dat bleek overigens een uitstekende locatie, dus voor herhaling vatbaar.

Natuurlijk hoopten we er op dat de sterkste van de zes titelhouders die de jeugdafdeling van CSV heeft voortgebracht, Liam Vrolijk, bij KC zou meedoen. Dat was ook aanvankelijk het plan, zo bleek, maar in tweede instantie koos hij dit weekend toch voor deelname aan de Tsjechische clubcompetitie. Wel bleek Eline Roebers mee te zijn afgereisd naar Capelle, en dat hadden we eigenlijk weer niet verwacht, aangezien zij tot en met woensdag nog had meegedaan in het Europees Kampioenschap. Ze lootte nog wit ook. Aan onze zijde was er wat verwarring over de opstelling, in het bijzonder de verdeling over bord 3 en 4, maar Jessica en Jan-Peter bleken tegenstanders met exact dezelfde rating te treffen, dus dat was van weinig belang.

Lees verder: capelseschaakvereniging.nl/tot-hier-en-niet-verder/

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.