“Venetië” door Gerhard Eggink

De laatste ronde van het toernooi in dat kleine dorp in Nederland was spannend. Ik speelde de Oekraïense verdediging, en omdat mijn tegenstander moest winnen gooide hij alles ertegenaan. Maar wat hij ook probeerde, het was en bleef remise. Totdat ik in de tijdnoodfase mijn kans greep en won. Ik had het toernooi gewonnen! Lees de hele column in PDF.

Deze en andere columnisten van SV Promotie, schreven samen meer dan 1000 columns. U leest ze op onze site.

2 Reacties

 1. Avatar
  Nepje 21 april 2022

  Beste Gerhard,

  leuk stukje, maar ik denk dat alleen oudjes zoals jij en ik weten waar de titel op slaat. Venetie 1967 waar Donner won en zijn prijs aan de Vietcong ter beschikking stelde om wapens te kopen. Kostte hem overigens zijn column bij Elsevier als ik het goed heb. 🙂

   

 2. Avatar
  LDBoutens 21 april 2022

  Dat is correct Nepje. Die tv uitzending werd Donner niet in dank afgenomen. Ook jongere ‘oudjes’ hebben deze informatie in hun schaakbagage! 🙂

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.