“Schaken op muziek” door Manuel Nepveu

Er zijn veel dingen die je kunt doen op of met muziek. In de film Bolero (1984) spelen Bo Derek en nog iemand het oudste spel ter wereld terwijl de tonen van de bolero van de Franse componist Maurice Ravel het vuurtje nog eens lekker oppoken. Uit de tijd van de Braziliaanse dictatuur (1964-85) herinner ik me een luguber krantenbericht. Lees de hele column in PDF.

Deze en andere columnisten van SV Promotie, schreven samen meer dan 1000 columns. U leest ze op onze site.

1 Reactie

  1. Avatar
    dekkercor 24 april 2022

    In de jaren 90 organiseerde Bert Kisjes in zijn hotel het Wijn aan Zee toernooi. Prijzen werden uitgekeerd in wijn. Ik smaakte het genoegen om dit toernooi drie keer op rij te winnen. Een jaar had Bert het ludieke idee om klassieke muziek te laten spelen tijdens elke ronde. Aankomend grootmeester Harmen Jonkman speelde als ik me niet vergis stukken van Rachmaninov gedurende één ronde. Normaliter haalt het minste geluid me uit mijn concentratie, maar omdat het van te voren was aangekondigd en we allemaal in het zelfde schuitje zaten, had ik er in het geheel geen last van. Het was moeilijker om 19 flessen wijn met de bus mee terug naar IJmuiden te nemen!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.