Dr Elo smeert KC een Leidse nederlaag aan

Na de glorieuze overwinning op Groningen stond het KC1 in ronde 8 voor een nieuwe zware taak. Niet alleen vonden we met LSG een van de sterkste teams in de Meesterklasse tegenover ons, we hadden ook te maken met een aantal afmeldingen. Met gemiddeld 200 elopunten minder waren we dan ook niet al te optimistisch over onze kansen op een goed teamresultaat, maar des te vastberadener om persoonlijke successen te boeken.

Lennart mocht het deze keer op bord 1 proberen. Hij vond Arthur Pijpers tegenover zich. In een Draak schotelde Lennart Arthur het volgende dilemma voor: accepteer je via een zetherhaling remise tegen een lager gerate opponent of wijk je af naar een duidelijk mindere stelling? Pijpers koos de eerste optie. Letterlijk en figuurlijk een draak van een partij dus, maar het gaf uw verslaggever wel de gelegenheid om alle andere borden op de voet te volgen.

Lees het verhaal van kopman Lennart Dek verder op de site van Kennemer Combinatie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.